Trein scène Spiderman 2 • Beste TU Delft,

  Voor mijn profielwerkstuk wil ik kijken of de scène in Spiderman 2, waar Spiderman de trein stopt door gebruik te maken van zijn spinnenweb (zie de link hieronder), ook daadwerkelijk mogelijk is. Een probleem waar ik op vastloop, is dat ik een experiment moet uitvoeren. Ik had het idee om de scène na te bootsen, maar dan op kleinere schaal natuurlijk. Mijn vraag is dan ook of u een idee heeft hoe ik dit het beste kan aanpakken.
  Ik hoop spoedig van u te horen.

  Met vriendelijke groet,

  Luna

  https://www.youtube.com/watch?v=yRhRZB-nqOU


 • PWS TU Delft Team

  Beste Luna,

  Creatief idee als profielwerkstuk!
  Kijkend naar deze scène heb ik mijn bedenkingen over de geloofwaardigheid hiervan.
  Er zijn verschillende gebeurtenissen die natuurkundig vrij onverklaarbaar zijn. Waarschijnlijk ben je daar zelf wel achter gekomen, haha.
  Er zijn verschillende parameters te bedenken wanneer je de scène wil modelleren op schaal.
  Zo heb je bijv. de treinsnelheid, sterkte van het touw (het spinnenweb in de films), kleefbaarheid van het web aan de gebouwen en druk op het lichaam tijdens het stoppen van de trein.
  Om je in de goede richting te helpen zou ik in ieder geval testen welke van de parameters individueel het minst op dat in de film lijkt. Daar kun je een mooie conclusie aan verbinden!

  Veel succes!

  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.