Cryptologie/encryptie • Beste studenten van TU Delft,

  Ik ben een leerling uit 6vwo en doe mijn PWS voor wiskunde over Whatsapp "end-to-end" encryptie. Ik heb me hiervoor ingelezen maar ik vind de encryptiemethoden van Whatsapp nog best vaag en hoop hierbij hulp te kunnen krijgen. Ook zou ik graag als een vorm van onderzoek een interview willen houden met een student over cryptologie. Is het mogelijk hiervoor een datum te kunnen afspreken?

  Met vreindelijke groet,
  Olin Bongers


 • PWS TU Delft admin

  Hey @olinbongers

  Wat vet dat je je PWS doet over encryptie. Ik heb ooit een vet boek gelezen over encryptie, die heette:"The Code Book" en die bespreekt eigenlijke alle soorten encryptie die er ooit geweest zijn. Heel vet om te lezen. Als je alleen geïnteresseerd bent in de end-to-end encryptie van whatsapp zijn de laatste 2 hoofdstukken al voldoende, maar ik zou zeker het hele boek aanraden.

  Ik wil je met alle liefde helpen met het uitleggen van encryptie, maar daarvoor heb ik net wat meer concretere vragen van je nodig, dus stel die vooral hier op het forum, dan kom ik je helpen.

  Als laatste over het interview. Als jij je vragen hier op het forum post, kijk ik ernaar en dan kan ik inschatten of ik ze al kan beantwoorden en we dan een afspraak maken, of dat ik contact zoek met een professor of andere geleerden erover.

  Ik hoop dat ik je zo goed geïnformeerd heb,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.