Zonnecellen in fietspaden • Wij willen voor ons profielwerkstuk kijken naar hoe een woonwijk in de toekomst eruit zou komen te zien. Het meest belangrijke aspect is dat het zo duurzaam mogelijk wordt door efficiënt met energie om te gaan en deze energie alleen uit hernieuwbare bronnen te halen (aardwarmte, windmolens, zonnecellen).
  Voor ons praktische deel willen wij onderzoek doen naar zonnecellen in fietspaden of wegen. Waar we achter hopen te komen is wat de energie-opbrengst zou zijn in een jaar (rekening houdend met zonnestand). Met deze informatie zouden wij een conclusie kunnen trekken of het gebruik van zonnecellen op deze manier een rendabele optie is in de toekomst.
  Is het mogelijk dat wij deze proef tijdens een PWS-middag op de TU kunnen uitvoeren? Verder zouden wij graag willen weten of proef genoeg diepgang kan bieden voor een mooi verslag.

  Daan & Florian


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Florian-Cascino,

  Op dit moment is het grootste deel van ons team op vakantie. Daarnaast zijn we van 21 juli t/m 19 augustus helemaal gesloten door de zomervakantie! Wees niet getreurd, na deze zomer periode pakt iemand van het team de vraag weer op en zal contact met je opnemen!
  Fijne vakantie.

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Florian-Cascino,

  Een tijd terug heb jij een bericht op het forum geplaatst, de zomer vakantie ging hier overheen.
  Nu vraag ik mij af of je bericht nog relevant is na deze tijd, of dat je al een proef hebt uitgevoerd.
  Graag hoor ik van je.

  Groetjes,

  Thom • Beste @Thom ,

  Wij zouden graag nog antwoord krijgen op onze vraag.

  Groeten,
  Florian en Daan


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Florian-Cascino,

  Hoe zie jij deze proef voor je? Wil je zelf zonnecellen meenemen en dan de energieopbrengst hiervan meten? Je zou dit wellicht ook gewoon theoretisch kunnen benaderen. Ik denk dat dit tot een mooier resultaat zal leiden..!
  Ik hoor graag hoe je het voor je ziet.

  Groetjes,

  Thom • Hoi @Thom,
  Wij hebben er nog eens goed over nagedacht en het besproken met onze docent. We zijn uitgekomen op de conclusie dat we voor een theoretische benadering gaan. Zou je hier nog tips voor hebben?

  Groeten,
  Daan en Florian


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Florian-Cascino,

  Ook erg leuk om het te modelleren en te theoretisch te bereken! Ik zal eerst heel veel gaan lezen, gebruik hiervoor scholar.google.com. Dit is de "wetenschappelijke" versie van google en hier zal je veel wetenschappelijke artikelen tegenkomen, waarmee je dieper de theorie in kan duiken!
  Mocht je tijdens het benaderen tegen dingen aanlopen, raadpleeg het forum.
  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.