Brandstof uit plastic • Hallo,

  Wij willen een profielwerkstuk maken over het hergebruiken van schijnbaar on-recyclebaar plastic. We kwamen op het idee na het lezen hierover op de website Bin2Barrel.com. Dit bedrijf maakt brandstof uit plastic.
  We vragen ons de volgende dingen af:
  Is een beschrijving van het proces voldoende om een heel werkstuk te vullen?
  Is het mogelijk om zelf van plastic een brandstof te maken?
  Is het mogelijk het rendement uit te rekenen?
  Is het mogelijk de Energy Returned on Energy Invested (ERoEI) uit te rekenen?

  We hebben het bedrijf al benaderd en kregen een positieve reactie, mogelijk willen ze helpen.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Steven en Melvin


 • PWS TU Delft Team

  Beste @StevenM,

  Op dit moment is het grootste deel van ons team op vakantie. Daarnaast zijn we van 21 juli t/m 19 augustus helemaal gesloten door de zomervakantie! Wees niet getreurd, na deze zomer periode pakt iemand van het team de vraag weer op en zal contact met je opnemen!
  Fijne vakantie.

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft admin

  @StevenM
  Hallo Steven en Melvin,

  Leuk dat jullie een bedrijf enthousiast hebben kunnen krijgen voor jullie PWS.
  Eigenlijk zouden jullie dit project op twee manieren kunnen benaderen en ik denk dat het belangrijk is om dit goed te bespreken met jullie begeleider van school:

  • Jullie kunnen een PWS maken over het onderwerp. Hierin kun je het proces beschrijven, wellicht vergelijken met andere processen om brandstof te maken, het rendement en de ERoEI uit rekenen. Jullie zullen waarschijnlijk wel wat gegevens van het bedrijf moeten krijgen om dingen uit te rekenen, want anders moet je allemaal aannames maken wat het net iets minder realistisch maakt.
  • Jullie kunnen ook aan het bedrijf vragen of jullie een kleine 'case studie' voor ze mogen doen. In een case studie krijg je van een opdracht gever een bepaald probleem of vraagstuk. Het is dan aan jullie om hierover onderzoek te doen. Dit onderzoek baseer je op hoofd- en deelvragen net als in een PWS, maar aan het eind van het project heb je een antwoord op een vraag of probleem waar je het bedrijf heel erg mee kan helpen.

  Die tweede optie is zeker een leuke uitdaging en zal ook heel relevant zijn. Het is dan wel belangrijk dat je eerst toestemming en hulp krijgt van je begeleider en daarna het bedrijf erbij betrekt.

  Overweeg het even en ik hoor graag wat het wordt en als jullie hulp nodig hebben.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.