Cortisolwaarden meten in bloed • Hallo
  Ik ben Anne en ons pws gaat over het simuleren van hoogtevrees met behulp van een virtualrealitybril. Hierbij willen we graag de cortisollevels meten in het lichaam als een maatstaaf voor de stress die de proefpersonen ervaren voor en tijdens de proef. We zijn er wel achtergekomen dat de cortisollevels goed zijn te meten door middel van een wattenstaafje langs het wangslijmvlies. Alleen vroegen wij ons af hoe deze cortisollevels dan te meten zijn van dit wattenstaafje? Misschien dat jullie hier antwoord op hebben :)

  Groetjes Anne


 • PWS TU Delft Team

  Beste @anne-braat,

  Op dit moment is het grootste deel van ons team op vakantie. Daarnaast zijn we van 21 juli t/m 19 augustus helemaal gesloten door de zomervakantie! Wees niet getreurd, na deze zomer periode pakt iemand van het team de vraag weer op en zal contact met je opnemen!
  Fijne vakantie.

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft admin

  Hallo @anne-braat,

  Ik heb even wat bronnen voor je gezocht over testen voor het cortisolgehalte in je lichaam:

  Veel van deze onderzoeken zullen door een huisarts worden afgenomen. Ik heb ook op internet een paar links gevonden waar je een cortisol sliijmtest kan kopen online:

  Dan moeten jullie maar even kijken wat handig voor jullie is. Vaak hebben scholen ook een klein budget voor PWS'en dus je kunt vragen of je school voor jullie zo'n test kan aanschaffen. Anders zullen jullie het zelf moeten aanschaffen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.