Brandstof uit urine • Beste meneer/mevrouw,

  Mijn naam is Michael. Ik doe voor mijn profielwerkstuk een onderzoek naar of het mogelijk is om uit urine/ureum een brandstof te maken, en of het mogelijk is om dit toe te passen in landen of gebieden waar brandstof wellicht moeilijk te verkrijgen is.

  De hoofdvraag is voor nu nog of het uberhaupt mogelijk is om ureum als brandstof te gebruiken, of dat er wellicht een andere stof van gemaakt kan worden die als brandstof gebruikt kan worden. De deelvragen zouden dan bijvoorbeeld kunnen zijn wat de hoeveelheid energie is die met dit proces kan worden geproduceerd.

  Het probleem met dit pws is dat ik compleet geen idee heb wat voor onderzoek ik daadwerkelijk zou kunnen uitvoeren, aangezien dit verplicht is om te doen op mijn school. Wellicht zou het eerder benoemde kunnen worden getest. Mijn vraag is dan ook of iemand wat meer weet van dit onderwerp, of een vergelijkbaar onderwerp, en wellicht een suggestie kan doen voor een onderzoek.

  Met vriendelijke groet,
  Michael


 • PWS TU Delft Team

  Beste @MichaelH,

  @Sanne-Nielsen is de persoon die jouw vraag gaat beantwoorden, echter is zij deze week op vakantie. Verwacht volgende week reactie!
  Sorry voor het ongemak.

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft admin

  @MichaelH
  Hallo Micheal,

  Het is een origineel idee maar ik ben bang dat het niet heel goed zal zijn voor een brandstof.

  Brandstoffen zijn vaak koolwaterstof verbindingen. Denk maar aan hout, kolen, benzine en diesel. Ik weet dat bio-diesel een populair onderwerp is. Deze diesel kun je bijvoorbeeld maken uit zonnebloem- of olijfolie en hiermee kun je gewoon een voertuig aandrijven.

  Wellicht is dit wel een leuk onderwerp waar je wat mee kunt doen. Voor praktisch onderzoek kun je dan zelf bio-diesel maken.

  (Vanaf morgen t/m 19 augustus is het forum "dicht" vanwege de vakantieperiode. Ik zal dus pas na 19 augustus weer reageren op jou reactie.)

  Alvast fijne vakantie,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.