Zweeftrein • Hoi,

  Wij zijn twee leerlingen uit 5vwo en willen graag voor ons profielwerkstuk onderzoeken wat de meest efficiente manier is om een zweeftrein te bouwen door middel van magnetische levitatie. Wij dachten dat de beste manier om dit te doen zou zijn om de trein te laten zweven door magneten in de trein en in de rails, en dan de trein voort te stuwen door middel van magneten langs de rails die door wisselspanning van pool veranderen waardoor de trein afwisselend wordt aangetrokken en afgestoten. Wij zouden dit misschien op schaal kunnen nabouwen, maar vroegen ons af of jullie mogelijk middelen hebben om ons hierbij te helpen. Zou dit kunnen? Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Roos en Marieke


 • PWS TU Delft Team

  Beste @MariekeBrugge,

  Cool onderwerp, maar lastig om daadwerkelijk uit te voeren. Het is namelijk erg lastig om magneten stabiel boven elkaar te laten zweven. Jullie moeten heel erg goed na gaan hoe jullie dit willen gaan doen! Hoe willen jullie dit gaan doen en wat moet je hier allemaal voor nodig hebben?
  Pas dan kan ik weten of we middelen hebben om jullie te helpen.
  Ik hoor van jullie.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.