Foto-Elektrisch effect in halfgeleider • Beste TU Delft,

  Wij zijn Lisanne Blok en Bram Stibbe van het Vossius Gymnasium Amsterdam. Wij hebben een vraagje over de mogelijkheden wat betreft een experimenteel onderzoek voor het profielwerkstuk. Wij doen ons pws over het foto-elektrisch effect in een halfgeleider. Daarbij willen wij de stroom meten die vrijkomt wanneer er met licht op een halfgeleider wordt geschenen. Verschillende golflengtes van licht en verschillende materialen zijn daarbij nodig. Onze vraag is dus of de TU Delft toevallig die materialen (verschillende lampen met andere golflengtes en half-geleidermetalen) heeft en die beschikbaar zouden zijn voor ons om het onderzoek bij jullie te doen. Het onderzoek zouden wij graag in September uitvoeren.

  Met vriendelijke groet,

  Lisanne en Bram


 • PWS TU Delft admin

  @lisanneblok
  Beste Lisanne en Bram,

  Ik zou niet uit gelijk kunnen zeggen of wij de apparatuur hebben om jullie hiermee te helpen. Zouden jullie misschien eerst wat meer over jullie project kunnen vertellen? Hebben jullie al hoofd- en deelvragen opgesteld? Hierdoor krijgen wij een beter beeld van jullie onderzoek en kunnen jullie gerichter helpen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.