Draadloos elektrische voertuigen opladen • Hallo leden van het PWS TU Delft team,
  Wij zijn VWO 5 leerlingen en we zijn op zoek naar een natuurkundig onderzoek voor ons PWS. Wij hadden het idee om een onderzoek te beginnen over het draadloos opladen van elektrische voertuigen. Een stap verder kan zijn, dat je rijdend stroom opwekt wat we ook zien bij het bewegen van magneten. Zou dit een goede opstart van ons onderzoek kunnen zijn?
  Bij dit onderzoek focussen we dan op het opwekken van inductie spanning via magneten. Zou dit een goed onderwerp kunnen zijn is dan onze vraag? Of zitten we nog een stap te ver. Ook weten we niet echt of er hier al veel onderzoek over gedaan is.
  Alvast bedankt,
  Thijs en Tom


 • PWS TU Delft Team

  Hee @TomThijs ,

  Ik beantwoord jullie vraag vanmiddag. Excuses voor mijn late reactie.

  Groet,
  Midas


 • PWS TU Delft Team

  Hee @TomThijs ,

  Het onderwerp draadloos elektrisch opladen is erg interessant! Je kunt er zeker een PWS onderzoek omheen bedenken.

  Helaas ben ik bang dat jullie idee misschien in de werkelijkheid niet zo praktisch is. Als je namelijk een energiebalans van een rijdende auto opstelt zul je zien dat er energie nodig is om de auto vooruit te laten rijden. Dit is energie die komt uit bijvoorbeeld benzine of zoals bij een Tesla, een batterij. Je kunt inderdaad energie opwekken uit een voortbewegende auto over inductieplaten. Echter, is dit energie die je zelf in het voortbewegen van de auto stopt. Eigenlijk ben je de energie van de auto aan het omzetten in energie in de weg. Aangezien er tussen deze transitie ook energie verloren gaat aan warmte ben je dus alleen maar energie aan het verliezen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.