Invloed van neurotransmitters op neuronen • beste meneer/mevrouw

  Wij schrijven u vanwege een vraag. Wij zijn geïnteresseerd in het schrijven van ons profielwerkstuk over neuroziektes. Maar eerst zullen wij ons voorstellen, wij zijn Rens, Noah, en Rune. Wij zitten in het vijfde jaar VWO op het RSG. Ons PWS gaat over de neuroziekte Parkinson's, voor ons PWS zullen we ook een praktisch experiment moeten uitvoeren dat waarschijnlijk niet mogelijk is op onze school. Daarom vroegen wij ons af of wij dit experiment kunnen uitvoeren bij jullie op de universiteit. Het gaat om een experiment met een zenuw die we in verschillende soorten neurotransmitter-oplossingen willen leggen en hiermee een actiepotentiaal creëren en hiervan de observaties willen waarnemen. Wij dachten dat we hiervoor misschien een kikker kunnen ontleden en hiervan de neuron kunnen gebruiken. De oplossingen moeten gevuld zijn met een inhiberende neurotransmitter, en met een exciterende neurotransmitter. Wij hopen dat u ons kan en wil helpen met dit experiment.
  Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groet

  Rens, Noah, en Rune


 • PWS TU Delft admin

  @RuneNielsen
  Beste Rens, Noah en Rune,

  Voordat we gelijk op het praktische deel van jullie PWS ingaan zou ik graag eerst wat meer weten over jullie PWS en hoe jullie onderzoek eruit ziet. Hebben jullie al hoofd- en deelvragen opgesteld? Zo krijg ik een iets beter beeld van jullie onderzoek.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.