Metingen op TU Delft • Beste studenten van TU Delft,

  Voor ons profielwerkstuk hebben wij zelf aspirine en paracetamol gesynthetiseerd en gezuiverd. Wij willen graag de zuiverheid hiervan bepalen, en hebben dit geprobeerd op onze school met behulp van dunnelaagchromatografie. Dit is helaas niet gelukt, omdat onze school achteraf niet over de juiste materialen beschikt. Wij zouden graag gebruik willen maken van jullie materialen op TU Delft om deze metingen toch uit te kunnen voeren. Zou dit mogelijk zijn? Wij zouden graag een smeltpuntbepaling, een HPLC of/en een gas chromatogram willen doen!

  Groetjes,

  Jula Manschot en Noor van den Bergh, Dalton Den Haag


 • PWS TU Delft admin

  @JulaManschot
  Beste Jula en Noor,

  Een meting uitvoeren op de TU Delft gaat helaas niet lukken. Wij hebben niet de capaciteiten om alle scholieren te helpen met hun aanvragen voor praktisch onderzoek. Om deze reden zullen wij scholieren slechts helpen met het bedenken van proeven die op school uitvoerbaar zijn en niet hier.

  Smeltpuntbepaling kan wellicht wel op school, als je genoeg product hebt gemaakt. Je kunt daarnaast ook dingen vergelijken zoals pH waarde. Het slimst is om een overzichtslijstje te maken van alle chemische en fysische eigenschappen van de reactanten en het product. Met een overzichtstabel zou je kunnen nagaan of je iets kan testen bij jullie op school. Daarnaast kun je ook een lijst van aanbevelingen maken hoe je dingen kunt testen, als je dat niet op school kan doen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.