Robot arm • Hoi,

  Wij willen misschien ons pws gaan doen over de robotarm. Wij willen deze zelf gaan bouwen mbv een 3d printer en de benodigde bedrading en motoren. Is er iemand die ons zou kunnen vertellen of dit een goed/haalbaar onderwerp is. De robot arm hoeft niet uit zichzelf te kunnen werken, maar bijvoorbeeld met een werkend computerprogamma in blokjes als 'duim opsteken','vuist maken' etc. Zou iemand ons kunnen helpen?

  Heel erg bedankt,

  Rachel


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Rachel

  Het klinkt alsof jullie nog vroeg in jullie PWS zitten. Heb je al gekeken naar andere mensen die een Robot arm hebben gebouwd? Of uberhaupt naar verschillende motoren gekeken? Ik kan natuurlijk het goede antwoord weggeven maar het onderzoek dat erbij komt kijken is juist ook wat een PWS verschillend maakt van de gemiddelde practica.

  Dat gezegd hebbende, klinkt een robot arm dat verschillende motoren heeft per arm onderdeel en vervolgens met bedrading via bijv. een Arduino wordt aangestuurd als een heel tof concept en een heel goed idee. Probeer wel erop te letten dat je niet teveel hooi op je vork neemt. Misschien is het programmeren én het hele onderwerp moeilijk te passen in de tijd die er voor een PWS staat. Om die reden denk ik dat het verstandig is om te kiezen.

  Maak of het hele ontwerp zelf en ga het internet af voor het programmeer werk, of doe dat andersom.

  Op het moment dat jullie bij terug komen met concrete vragen over bijvoorbeeld de verschillen tussen twee specifieke motoren, help ik jullie graag verder maar voor nu hoop ik dat dit voldoende is.

  Groeten.
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.