biobrandstof uit algen practicum? • hallo,

  wij doen ons PWS over biobrandstof uit algen maar vonden het erg lastig om te achterhalen hoe dit daadwerkelijk wordt gemaakt en hoe wij dit kunnen nabootsen in een practicum. We willen namelijk biobrandstof uit algen produceren dmv een practicum is dit mogelijk om te doen op school? zo ja heeft iemand suggesties hoe en wat?

  mvg Tom


 • PWS TU Delft admin

  @tom2000
  Beste Tom,

  Ik weet uit ervaring dat het een paar leerlingen is gelukt om biodiesel te maken uit algen. Zij hebben zelf olie uit algen gehaald en daarna er biodiesel van kunnen maken. Het ligt alleen een beetje aan de begeleiding vanuit jullie school. Je zult een scheikunde docent nodig hebben om jullie te begeleiden. Tijdens de proef moeten jullie werken met methanol en sommige scholen staan niet toe dat je dit mag doen, dus konden het daarom niet uitvoeren. Methanol heeft wel wat giftige eigenschappen maar als jullie begeleider daarbij kan helpen dan moet het geen probleem zijn om het op school te maken.
  Ik weet zelfs van leerlingen dat ze naderhand de biodiesel in hun scooter hebben getest en er prima mee konden rijden.
  Je zult even langs je begeleider moeten gaan om na te vragen of iemand je kan helpen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.