Doorbuiging Bruggen • Goedeavond,

  Voor ons PWS hebben we als onderwerp 'bruggen' gekozen en vervolgens 3 bruggen gemaakt van spaghetti, namelijk: een vakwerkbrug, tuibrug en een hangbrug. Inmiddels hebben we deze bruggen getest en we willen de resultaten vergelijken met de theorie. Alleen dit is redelijk moeilijk en we weten niet goed hoe we de doorbuiging van deze bruggen moeten berekenen. Zouden jullie hiermee kunnen helpen?


 • PWS TU Delft Team

  Beste @T-Slager,

  Wat leuk dat jullie de bruggen nagemaakt hebben van spaghetti! Ik ben erg benieuwd naar dat resultaat. De moeilijkheidsgraad van het berekenen van de doorbuiging van een brug hangt af van de constructie. Het doorrekenen van een simpele plaatbrug is (logischerwijs) niet erg lastig, maar het wordt moeilijker met de constructies die jullie hebben!
  Misschien is het handig als jullie me sturen wat jullie nu op papier (en van spaghetti) hebben, zodat ik wat gerichter kan helpen!

  Daarbij: kennen jullie de Spaghettcie al? Dit is een commissie van de TU Delft (faculteit Civiele Techniek) die elk jaar een spaghetti bruggen- of toren bouwwedstrijd organiseert! Misschien dat jullie het leuk vinden om met deze groep contact op te nemen!

  Ik hoor graag van jullie!

  Groetjes Pauline


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.