Invloed helling zeilboot op krachten • Beste student,
  Ik doe mijn profielwerkstuk over wat de invloed is van verschillende aspecten is op de voorwaartse kracht die op een zeilboot werkt. Nu heb ik al een experiment uitgevoerd waarin ik bij verschillende windrichtingen de kracht op de zeilboot heb gemeten bij verschillende zeilstanden. Nu wil ik eigenlijk ook nog een experiment doen waarin ik de invloed van de helling van de boot op de krachten van de boot kan bepalen, maar ik zou niet weten hoe ik dit aan moet pakken. Ik hoop dat jullie mij daarmee kunnen helpen!


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Pleun08 ,

  Wat een gaaf onderwerp! Hoe heb je de krachten op de boot bepaald bij verschillende windrichtingen? Wellicht kunnen we een vergelijkbare opstelling bedenken voor de helling van de boot.

  Groetjes,
  Midas • Hey @Midas-Becker,
  Ik heb de krachten op de boot bepaald met behulp van een karretje waaraan ik een zelfgemaakt zeil bevestigd heb. Deze heb ik op een rails gezet en aan de achterkant van het karretje heb ik een veerunster vastgemaakt. Daarna heb ik met een föhn wind geproduceerd en de windrichting en de hoek van het zeil gevarieerd.
  Groetjes Pleun


 • PWS TU Delft Team

  hee @Pleun08 ,

  Wat een mooie opstelling! Kun je dan niet gewoon het zeil kantelen en het experiment nogmaals uitvoeren?

  Groetjes,
  Midas • Hey @Midas-Becker,
  Ik ben bang dat ik het zeil niet kan kantelen. In het karretje zit in het midden een gat en daar pas het stokje waar het zeil aan zit precies in. Het zeil kan dus alleen rechtop staan. Ik heb er ook over nagedacht om gewoon de rails onder een bepaalde hoek te zetten, maar ik ben bang dat de boot dan steeds om zal vallen.
  Groetjes,
  Pleun


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Pleun08 ,

  Kun je het zeil niet vervangen met een zelfgemaakt zeil dat onder een hoek staat? De rails onder een hoek zetten kan wel, alleen dan zul je een contragewicht moeten gebruiken zodat het karretje niet steeds omvalt.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.