Voetbalrobot • Hallo, ik wil graag een voetbalrobot maken. Ik dacht dit te doen met een arduino. Is dat een goed idee of moet ik nog verder zoeken.


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Hein

  Een Arduino is zeker een goed begin! Maar bij een robot komen nog veel meer dingen kijken. Je kan een robot eigenlijk opsplitsen in 3 verschillende onderdelen. De actuatoren, de sensoren en de processor.

  De sensoren ga je gebruiken om de processor te vertellen wat er allemaal in de buurt is. In het geval van de voetbalrobot zou dat de plaats van de bal zijn, de plaats van de goal en die van je mede/tegen spelers kunnen zijn. Op basis van de informatie gaat je processor nadenken over wat die moet gaan doen. Als die uiteindelijk een conclusie trekt, zijn de actuatoren, motortjes bijv. degene die dan de nodige stappen uitvoeren.

  In dit verhaal is je arduino de processor. Die zal de informatie van de sensoren ontvangen en die ook weer sturen naar de actuatoren. Daar moet je dus ook over nadenken.

  Voor je volgende stappen zal ik dus op zoek gaan naar een ontwerp van een voetbalrobot en wat voor sensoren en actuatoren daarbij komen kijken.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.