Maglevtrein • Goedemiddag,
  Ik ben een profielwerkstuk aan het maken over maglevtreinen. Ik wil ook een trein zelf gaan maken, dit moet ik doen aan de hand van een instructable (http://www.instructables.com/id/Simple-MagLev-Train/). Ik heb deze baan gemaakt met nog niet de magneten erop en een uitgebreidere trein met een zelfde onderstel als in de instructable wordt aangegeven.
  Ik kreeg als opdracht dat ik deze instructable zelf moest laten rijden alleen weet ik niet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen, kunnen jullie helpen?
  Ik dacht eraan om de trein op een batterij te maken die dan de magneten van polen kan laten verwisselen en hierdoor vooruitbeweegt .is dit mogelijk denken jullie?

  Met vriendelijke groet,
  René Kuijvenhoven


 • PWS TU Delft Team

  Beste @kuijvenhoven,

  Erg cool! Dit is natuurlijk mogelijk, maar wel lastig. Je moet daarbij wel de juist frequentie van pool verwisseling krijgen, welke afhankelijk zal zijn van de snelheid. Je zou hem ook mechanisch kunnen versnellen, denk bijvoorbeeld aan twee motorgestuurde wieletjes langs de baan. Als de trein hier net tussen past, kunnen de draaiende wieletjes de trein versnellen. Hebben jullie nog over andere manieren van aandrijving gedacht?

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.