Ontwerp Hydrofoil Optimist • Ik ben van plan om mijn optimist te laten foilen. ik heb alleen geen idee waar ik zou moeten beginnen. ik en het bootje wegen samen ongeer
  150 kilo. de maten van een optimist zijn makkelijk te vinden op internet. ik ben zelf erg handig maar heb geen weet van hydrofoils. het liefst heb ik de maten en hoeken waarmee ik verder kan. zoals het profiel en de oppervlakte van de foils. hoelang de strut moet zijn. en hoe ver het roer en de foil van elkaar moeten zitten. ik hoop dat iemand mij hiermee zou willen helpen. alvast bedankt.


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Bjarnuhh ,

  Wat een gaaf onderwerp! Weet je al hoe je een hydrofoil wilt maken? Dit is namelijk zeer lastig werk. Je zult deze zeer precieze vorm zeer sterk moeten maken door bijvoorbeeld frezen of lamineren. Deze technieken zijn zeer geavanceerd en duur. Heb je hier rekening mee gehouden? Ken je iemand die dat kan? Heb je zelf al onderzoek gedaan naar hoe je hydrofoil er uit moet zien? Ik zou namelijk niet zo makkelijk kunnen zeggen met deze gegevens welke afmetingen zo'n hydrofoil moet hebben.

  Groetjes,
  Midas • Ik heb thuis een 3d printer en heb veel ervaring met glasvezel en polyester, dus dat zal niet her probleem zijn.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.