PWS trampoline • Hallo,

  Ik en mijn groepje doen ons pws over de trampoline. Onze onderzoeksvraag is: Hoe kun je zo min mogelijk energie laten verspillen op een trampoline? Daarmee willen we onderzoeken hoe we een voorwerp zo hoog mogelijk kunnen laten terug stuiteren. Nu heeft 1 van de docenten voorgesteld dat we onderzoeken waar de energie verloren gaat in de trampoline. Als we dat weten kunnen we de trampoline verbeteren.

  Heeft iemand enig idee hoe wij dit kunnen onderzoeken?

  Met vriendelijke groet,

  Rick


 • PWS TU Delft Team

  Hee @riick ,

  Wat een gaaf onderwerp! Ik denk ook dat dit zeer goed te meten is. Dit kan namelijk door middel van zwaartekracht of potentiële energie. Zoek een object en laat deze telkens van precies dezelfde hoogte vallen. Voer dit experiment met verschillende trampoline opstellingen uit en meet hoe hoog het object terug stuitert (bijvoorbeeld met een meetlat en camera). Deze hoogte kun je omrekenen naar potentiële energie E=massagravitatieversnellinghoogte. De hoogte die is verloren met het terug stuiteren is dus gelijk aan de energie die is verloren met het stuiteren. Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.