Wiskunde onderwerpen moeilijkheidsgraad • Hallo Tu Delft student(e),

  Mijn pws wil ik over wiskunde gaan schrijven, maar ik ben geen wiskundige genie. Ik vroeg me daarom af wat zijn nou onderwerpen die mij interesseren en die niet te lastig zijn. Het onderwerp waar ik als eerste aan dacht was lineaire algebra, want de basis voor dit onderwerp heb ik al voor een groot deel en dit vind ik interessant. Het is ook een groot onderwerp dus naast mijn vraag of dit een te lastig onderwerp is, is mijn vraag hoe kies ik een onderdeel in de lineaire algebra. Is het misschien beter om toepassing van lineaire algebra te zoeken, om daarover mijn pws te schrijven of zal ik gewoon bij het begin beginnen van colleges volgen van lineaire algebra op YouTube? En dan kijken hoever ik hier mee kom lijkt me dan een beetje vaag.

  Alvast bedankt voor je hulp,
  David Zuilhof
  5 VWO (NT/NG)

  https://www.youtube.com/watch?v=ZK3O402wf1c&list=PLE7DDD91010BC51F8


 • PWS TU Delft admin

  Hey @David-Zuilhof

  Ik denk dat Lineaire Algebra als onderwerp op zich niet echt gediend is voor een PWS. Ik zou denk ik meer kijken naar toepassingen van Lineaire Algebra in een specifiek onderwerp.

  Bijvoorbeeld in informatica gebruiken we Lineaire Algebra bij "graphics". Maar zo verschilt dat heel erg kwa studie en vak gebied.

  Ik zou dus iets specifieker zoeken voor een onderwerp.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.