Bouwen (en testen) prototype hydrofoil • Dit bericht is verwijderd!

 • PWS TU Delft Team

  Hee @Tycho-Melles ,

  Excuses voor de late reactie. Ik ben namelijk op vakantie en was even vergeten te reageren. Wat een gaaf onderwerp! Zo te zien ben je al druk bezig met bellen. Heb je je al aangemeld voor de sleeptank workshop van 20 november?

  Over je prototype, je bent al goed op dreef met onderzoek zo te zien. Echter vraag je nog al wat. Werken met koolstofvezel is inderdaad een zeer goede optie. Daar moet je alleen wel eerst een mal voor hebben. Deze mallen zijn net zo precies gemaakt als de hydrofoils zelf die van aluminium zijn gefreesd en zijn zeer duur. Hoe groot moeten de hydrofoils zijn om ze in de sleeptank te testen? Wellicht zou je ze kunnen 3D-printen. Echter is deze methode niet precies en krijg je een soort karteltjes op je materiaal. Kortom, een zeer precieze hydrofoil is zeer duur om te maken, ook als prototype. Welke sponsor wil je benaderen? Misschien kan deze je helpen met het maken van verschillende prototypes.

  Ik blijf er nog over nadenken hoe ik je kan helpen. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Midas • Dit bericht is verwijderd!

 • PWS TU Delft Team

  Hee @Tycho-Melles ,

  Ik denk dat de solar boat mensen je het best kunnen vertellen hoeveel een custom hydrofoil kost. Ik denk dat een freesopdracht om honderden euro's gaat. Voor koolstofvezel heb je een mal nodig. Deze mallen kosten ook duizenden euro's en dan heb je nog niet eens koolstofvezel en hars. Als je voor precisie gaat dan zul je je hydrofoil moeten laten frezen of moeten maken van koolstofvezel.

  Het idee van een sponsor is met dit soort bedragen dus nog niet zo gek. Weet je al hoe je zo'n sponsor wilt benaderen? Je moet ze namelijk wel iets kunnen bieden. Denk maar aan hun logo op je boot, promotie op Facebook of in de media.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.