[PWS] Antibiotica-resistentie • Hallo,

  Voor ons PWS hebben wij als onderwerp antibioticaresistentie gekozen. Aangezien dit een groeiend probleem is, wilden wij ons onderzoek focussen op mogelijke oplossingen voor antibioticaresistentie. Als mogelijke oplossingen zaten wij te denken aan:

  • Bacteriofagen
  • Lactoferrine (eiwitten)
  • Hypochloriet, bepaalde granulocyten bevatten ook deze stof om bacteriën te doden

  Nu moeten wij voor ons PWS ook een praktisch gedeelte doen. Hiervoor zaten wij te denken aan een experiment met de bovengenoemde oplossingen. Als dit niet mogelijk is wilden wij ons focussen op "hoe worden bacteriën nu resistent." Hiermee bedoelen wij: is het mogelijk om een beeld te krijgen van hoe een bacterie resistent wordt voor een antibiotica, bijvoorbeeld door genen in te brengen bij bacteriën.

  Alvast bedankt,

  Jan Willem


 • PWS TU Delft admin

  @JanWillemdb
  Hoi Jan Willem,

  Het onderwerp dat jullie hebben gekozen is erg lastig om praktisch te behandelen omdat dit vaak over heel geavanceerde proeven gaat en dit zal niet zo zeer haalbaar zijn bij jullie op school. Hier in Delft hebben helaas niet de capaciteit om iedereen te helpen met proeven en doen daarom niet aan losse proef aanvragen.

  Ik zou jullie wel graag helpen met het bedenken van iets wat wellicht wel haalbaar/uitvoerbaar is voor jullie. Als jullie dit zouden willen, zouden jullie dan even jullie hoofd- en deelvragen kunnen sturen? Dan kan ik me iets beter oriënteren op jullie project en daarna hopelijk helpen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.