Cryptografie probleem • Voor mijn PWS volg ik een programma met allemaal 'puzzels' met verborgen boodschappen. Nu is er een bepaalde vraag waar ik maar niet uit kom. De vraag luidt als volgt:
  Donna Anna, het kleine zusje van Julia, is tot de conclusie ge­komen dat zij en haar Engelse minnaar William in de brieven naar elkaar helemaal geen versleutelingswoorden moeten gebruiken, maar de boodschap van de brieven simpelweg bij zichzelf moeten optellen. Immers, haar vader zal alle mogelijke lengtes van versleutelingswoorden proberen, zolang ze maar groter dan 0 zijn! William stuurt Anna de volgende boodschap:
  KOAWWQECYEAIIMOIIMCAKOYYIIKGAW
  Wat schrijft hij aan Anna?

  Hierbij moet je gebruik maken van het 'speciale' alfabet met bijbehorende getallen: a = 00, b = 01, c = 02 ..... z = 25.
  Ook heeft het iets te maken met de Vigenère code.

  Zou iemand hiermee kunnen helpen?


 • PWS TU Delft admin

  Hey @qvda12

  Hier bij het PWS TU Delft team zijn we er niet perse om te helpen puzzels op te lossen maar om te helpen bij eventuele technische drempels die je kan tegen komen bij het maken van een PWS. Ik heb het gevoel dat als ik dit voor je oplos dat ik jouw PWS voor je aan het maken ben.

  Dat gezegd hebbende heb ik er wel even naar gekeken maar kom ik er ook niet uit. Mis ik nog wat context?

  Ik hoop je zo goed te hebben geïnformeerd,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.