Energie opwekken met zwaartekracht • Beste student,

  Ik ben bezig met mijn profielwerkstuk, ik wil het houden over hoe energie opgewekt kan worden d.m.v. zwaartekracht.
  Ik wilde graag een onderwerp waar ik ook echt berekeningen mee kan doen.
  Mijn onderzoeksvraag is: Hoe wek ik energie op met gebruik van zwaartekracht, zodat in ontwikkelingslanden op elk moment energie opgewekt kan worden?

  Ik wilde een onderwerp waarmee ik ook natuurkundige berekeningen kan doen. Nu had ik iets gevonden over perpetual motion. Ik vroeg me af of hiermee gerekend kan worden en zo ja heeft u hier tips voor?

  Ik hoor het graag.

  M.v.g.
  Mats


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Mats,

  Interessant onderwerp! Voor je een natuurkunde berekening gaat doen, moet je eerst voor jezelf nagaan hoe je energie door middel van zwaartekracht wilt gaan opwekken (wat voor een soort "apparaat" zou je gebruiken en hoe zet je de potentiële en kinetische energie om in elektrische energie?).
  Je hebt het ook over het perpetual motion ofwel het perpetuum mobile. Apparaten die een perpetual motion in stand zouden brengen bestaan (jammer genoeg) niet, dit zou namelijk in tegenspraak zijn met de eerste en tweede wet van de thermodynamica. Dus een dergelijk apparaat maken, zal niet lukken.
  Ik raad je dus eerst aan om te kijken op wat voor manieren je de ene "energiesoort" (bv. kinetische of potentiële) om zou kunnen zetten in elektrische energie. Google hiervoor vooral in het Engels en kijk ook eens op de "wetenschappelijke versie" van google namelijk scholar.google.com.
  Laat me weten als je vastloopt!

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.