Beste omstandigheden voor algen om lipiden te produceren • Hallo,

  Wij zijn bezig met een pws over biobrandstoffen, meer specifiek: welke biobrandstoffen kunnen binnen 30 jaar worden gebruikt voor het aandrijven van voertuigen in Nederland.
  We hebben geconcludeerd dat het voor ons het interessantst is om uit te zoeken wat de beste omstandigheden voor algen zijn om lipiden te produceren aangezien algen in theorie weinig grond nodig zouden hebben om te groeien.
  Op school kunnen we echter de omstandigheden niet constant houden. Is het mogelijk om dat in Delft te doen?

  Met vriendelijke groet,

  Stefan Bontekoe, Minkema College Woerden


 • PWS TU Delft admin

  @StefanBontekoe
  Beste Stefan,

  Hebben jullie al een idee hoe jullie de lipiden uit de algen willen halen? Welke omstandigheden willen jullie vergelijken? Dan heb ik een beter beeld van wat jullie precies willen doen.

  Groetjes,
  Sanne • @Sanne-Nielsen
  Hallo Sanne,

  We willen graag kijken naar 4 verschillende omstandigheden: hoeveelheid voedingsstoffen, licht, warmte en zuurgraad. Verder zijn die lipiden redelijk makkelijk uit de algen te halen door middel van malen en hexaan als oplosmiddel.

  Groeten,

  Stefan


 • PWS TU Delft admin

  @StefanBontekoe
  Hoi Stefan,

  Voor jullie profielwerkstuk is het niet van grootst belang om alles precies constant te houden. Uiteindelijk zal de proef alsnog een reële weergave kunnen geven omdat het kweken van algen ook niet 24 uur per dag exact hetzelfde is.
  Het belangrijkste is dat je per onderdeel telkens twee situaties vergelijkt om zo achter de invloed van die variable te bepalen. Probeer het wel zo precies mogelijk te houden.

  Helaas kunnen wij jullie niet faciliteren op de universiteit omdat wij niet de capaciteit te hebben om aan alle proef aanvragen te voldoen.

  Laat maar weten als jullie iets meer hulp nodig hebben met het uitdenken van scenario's om zo precies mogelijk de invloed van een variabele te testen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.