Waveform Generator (Radar) • Hallo,
  Samen met een klasgenoot doe ik mijn pws over radar. Bij veel radars worden de benodigde elektromagnetische golven opgewekt dmv een Arbitrary Waveform Generator (AWG). Hierover hebben we echter nauwelijks informatie kunnen vinden. Zou iemand dit uit kunnen leggen? Bij voorbaat dank.


 • PWS TU Delft Team

  Beste @martboersma,

  Excuses voor het late antwoord.
  Ik ben er zeker om je te helpen, maar ik kan natuurlijk niet alles voorkauwen. Wat is er precies niet duidelijk aan de AWG?

  Groetjes,

  Thom • Er is bij ons niet duidelijk hoe de EM golven opgewekt worden. • En hoe een gewenste frequentie verkregen wordt


 • PWS TU Delft Team

  Beste @martboersma,

  EM golven worden opgewekt door bewegende elektrische lading. Om de gewenste frequentie te krijgen, moet de lading "bewogen worden" met deze frequentie. Hier komt de waveform generator aan de beurt. Deze zorgt ervoor dat lading met een gewenste frequentie "beweegt", dit doet het apparaat door stroom door een bepaald elektrisch circuit (bijvoorbeeld zoiets) te jagen welke voor oscillerende lading/elektrisch veld zorgt en wordt er dus een propagerende EM golf opgewekt met de gewenste frequentie.
  Zie hier informatie over EM straling. Misschien zijn deze en deze linkjes nog wel handig.
  Ik hoop dat ik je wat op weg heb geholpen, zo niet spreken wij elkaar op het forum.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.