Pws zonnebrandcrème • Hallo,

  Wij zijn Angelique en Melanie. Wij doen ons pws over de invloed van temperatuur op de werking van zonnebrandcrème. Om dit te onderzoeken stellen wij zonnebrand bloot aan verschillende temperaturen. Na 2 weken kunnen wij de absorptie meten met een spectrofotometer in Groningen. Daarvoor moeten wij een oplossing maken van deze zonnebrandcrème .

  Nu is onze vraag of jullie een werkschema hebben over het oplossen van zonnebrandcrème voor het meten met een spectrofotometer? Wij hebben ergens gelezen dat je propanol nodig hebt maar niet hoeveel van de zonnebrand en de propanol zelf nodig hebt.

  Wij hopen dat jullie ons hiermee kunnen helpen.

  mvg,
  Angelique en Melanie


 • PWS TU Delft admin

  @xxmelaniexx4
  Hoi meiden,

  Het lijkt mij het handigst als jullie het proefvoorschrift even mail. Ik zal dit even naar melanies hotmail sturen.

  In het voorschrift staat een verhouding van zonnebrand en propanol, maar ik weet uit ervaring dat niet altijd alle zonnebrand oplost hierin. Dit is vaak omdat zonnebrand heel hydrofoob kan zijn en propanol lost het nog het best op. Er lost wel altijd genoeg op om absorptie te kunnen meten.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.