Profielwerkstuk vitamine B12 • Beste meneer/ mevrouw,

  Wij schrijven u ter aanleiding van ons profielwerkstuk. Ons profielwerkstuk zouden we graag willen doen over het effect wat lachgas heeft op de voorraad vitamine B12. De aanleiding voor vitamine B12 als onderwerp, komt doordat één van ons een vitamine B12 tekort heeft. Het is helaas lastig voor ons om daar experimenten bij te bedenken die haalbaar zijn. Toch hopen we dat het wel mogelijk is om het effect van lachgas op de vitamine B12 voorraad te onderzoeken. Hiervoor hebben we echter meer informatie en hulpmiddelen nodig over vitamine B12. Zo vroegen wij ons af hoe jullie vitamine B12 kwantificeren. Daarnaast zouden we graag willen weten of jullie ons mogelijk verder kunnen helpen met ons onderzoek door eventuele informatie of apparaten ter beschikking te stellen.

  Graag horen wij zo snel mogelijk van u terug. Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Judith Laan en Rosalin van Paasen
  Dalton Den Haag 5VWO


 • PWS TU Delft admin

  @judithlaan
  Hoi meiden,

  Interessant onderwerp! Ik kan jullie zeker helpen met het zoeken van informatie over dit onderwerp. Je hebt een speciale zoekmachine van google die scholar heet. Deze zoekmachine zoekt alleen in wetenschappelijke artikelen waardoor je zeker bent dat je betrouwbare bronnen krijgt. Hier zullen veel beter, maar af en toe ook te uitgebreid, informatie kunnen vinden.
  Geef maar aan als jullie hierbij vastlopen of extra vragen hebben.

  Dan voor een proef. Het is redelijk ingewikkeld om stoffen aan te tonen zoals vitamine. Hiervoor is duur analyse apparatuur nodig en hier kan ik jullie dus niet zo goed mee helpen. Een ding wat jullie misschien wel kunnen doen is theoretisch onderzoek naar de effecten van lachgas of vitamine B12. Vervolgens kunnen jullie een praktisch deel doen om te positive of negative gevolgen van dit na te bootsen. Leerlingen met het onderwerp "drugs" geef ik wel eens de tip om mensen allemaal kleine testjes te laten doen waarbij ze verminderd zicht, geen gehoor of duizelig zijn.

  Is dit iets voor jullie??

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.