Geleidende polymeren • Hallo,

  Wij willen ons PWS doen over geleidende polymeren. Wij zijn bekend met de basis van dit onderwerp, alleen vinden het lastig om een geschikt vervolgonderzoek te bedenken. Heeft u toevallig nog een idee voor een vervolgonderzoek of experiment? Wij staan voor alle ideeën open.

  Met vriendelijke groet,

  Luuk en Fabian


 • PWS TU Delft admin

  @Luuk
  Hoi Luuk en Fabian,

  Hebben jullie al een idee welke kant jullie op willen met je PWS? Soms kun je wat inspiratie opdoen door te kijken wat actueel is op dit gebied. Weten jullie al waar deze polymeren voor worden toegepast? of misschien kunnen jullie juist onderzoeken waar ze voor kunnen worden toegepast en aan welke specificaties ze dan moeten voldoen?

  Groetjes,
  Sanne • Hallo Sanne Nielsen,

  Ten eerste bedankt voor uw reactie. Wij hadden al wat informatie opgezocht over het onderwerp. Wij weten echter niet goed welk onderwerp het handigst is vanwege de uitvoerbaarheid. De onderwerpen die wij het interessantst vonden, waren OLED of organische zonnecellen. Wij staan daarnaast alsnog open voor andere onderwerpen binnen geleidende polymeren.

  Met vriendelijke groet,

  Luuk en Fabian


 • PWS TU Delft admin

  @Luuk
  Hoi Luuk en Fabian,

  Wellicht is het even een idee om op internet het laatste nieuws op het gebied van geleidende polymeren te zoeken. Dan kunnen jullie zien wat actueel is over dit onderwerp en misschien staan hier interessante ideeen op.
  Uiteindelijk is het handigste om te kijken naar 1. wat jullie interessant vinden en 2. toch of iets een beetje haalbaar is of genoeg over te vinden.

  Groetjes,
  Sanne • @Sanne-Nielsen Hallo Sanne,

  Wij zijn inmiddels al iets verder met ons project. Wij zijn erachter gekomen dat het lastig is een praktisch experiment te doen met OLED of organische zonnecellen. Wij hebben er daarom voor gekozen dat wij willen kijken in hoeverre je de geleidbaarheid van een polymeer kan beïnvloeden. Onze hoofdvraag luidt: Wat is de invloed van verschillende factoren op de geleidbaarheid van polymeren? Wij wilden dan gaan onderzoeken wat er gebeurt met de geleidbaarheid zodra je bepaalde eigenschappen van een polymeer gaat veranderen. Wij wouden beginnen met een proefje op onze eigen school. We wouden beginnen met de synthese van Nylon, in dit experiment willen wij Nylon laten geleiden d.m.v. de toevoeging van grafiet. Als vervolgonderzoek wouden we graag meerdere eigenschappen van een geleidend polymeer veranderen om het beter te laten geleiden, bijvoorbeeld door het wijzigen van de ketenlengte of aanwezige stoffen. Wij vroegen ons dan af of een experiment zoals dit haalbaar en uitvoerbaar is en dat we dit eventueel met de hulp van een Universiteit zouden kunnen uitvoeren.

  Met vriendelijke groet,

  Luuk


 • PWS TU Delft admin

  @Luuk
  Heey Luuk,

  Ik zou niet zo 1,2,3 kunnen bepalen hoe haalbaar deze proef is. Denk even voor jezelf na hoe makkelijk je aan de juiste nylon en grafiet kunt komen. Heb je daarnaast ook al wat informatie gevonden over specifiek nylon en grafiet die samen geleiden??
  Het handigst lijkt me als jullie even 1: vergelijkingsmateriaal zoeken op internet over dit en 2: een lijst van benodigdheden en mogelijke variaties die jullie willen doen die hopelijk de eigenschappen beinvloeden. Als jullie dit aan mij kunnen sturen via het forum kan ik voor jullie kijken naar de haalbaarheid.

  Als jullie informatie zoeken dan kan google scholar jullie wellicht goed helpen. Dit is een speciale zoekmachine van google die specifiek zoekt tussen wetenschappelijke artikelen. Hierdoor weet je vrijwel zeker dat de bron betrouwbaar is en kun je beter bruikbare informatie vinden. LET OP: Het niveau kan soms wel hoog liggen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.