Proef van Millikan • Beste studenten van de TU Delft,

  Wij zijn Floris en Jelle, we zitten in vwo 6 op de Willem van Oranje school in Oud-Beijerland. Het doel van ons PWS is het uitvoeren van de proef van Millikan. We vinden het echter erg lastig om op te starten. We hebben vooral problemen met het bedenken van goede deelvragen met diepgang. De deelvragen die we hebben zijn: "Wat is elementaire lading?" en "Hoe heeft Millikan de proef uitgevoerd?" maar verder komen we op dit moment niet.

  Zouden jullie ons kunnen helpen bij het bedenken van deelvragen? Er moet ook een statistisch element in voorkomen zodat we raakvlakken met zowel wiskunde B, D en natuurkunde hebben.

  Daarnaast moeten wij uiteindelijk de proef van Millikan gaan uitvoeren. Helaas hebben wij op onze school niet de benodigdheden om de proef uit te voeren. Weten jullie of dit op de TU Delft mogelijk is?

  Wij horen graag van jullie!

  Met vriendelijk groet,
  Floris en Jelle
  CSG de Willem van Oranje


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Floris-Roos,

  Mijn vraag aan jullie is, wat is jullie hoofdvraag? Jullie deelvragen hebben namelijk de functie om je hoofdvraag op te breken in kleinere en beter te behappen delen. Pas aan de hand van je hoofdvraag en deelvragen ga je een proef bedenken die hier antwoord op geeft. Zie het stappenplan: http://pwstudelft.nl/stappenplan/.
  Ik heb eens even gekeken of de opstelling voor deze proef makkelijk zelf te maken is, dat valt heel erg tegen. Ik heb geen idee of er een opstelling op de faculteit staat. Ik moet even kijken wie ik hiervoor moet bereiken. Je hoort nog van me.

  Groetjes,

  Thom • Beste @Thom,

  Bedankt voor je reactie, ik was inderdaad vergeten de hoofdvraag erbij te zetten. Onze hoofdvraag luidt: "Zijn wij instaat de proef van Millikan uit te voeren?"

  Bedankt dat u wilt kijken op één van de faculteiten, we horen graag van u!

  Met vriendelijke groet,
  Floris Roos


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Floris-Roos,

  Ik ben nog op zoek jongens... Ik weet namelijk niet zo 1,2,3 wie ik moet berichten hiervoor. Wordt nog vervolgd.

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Floris-Roos,

  Excuses dat er zoveel tijd overheen is gegaan jongens, maar ik ben bang dat ik jullie moet teleurstellen. Het is mij niet gelukt om iemand op de faculteit te vinden, die met een dergelijke opstelling werkt.
  Ik wil jullie natuurlijk wel helpen met het zoeken naar alternatieven..!
  Ik hoor graag als jullie ook nieuwe ideeën hebben.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.