PWS constructie en aardbevingsbestendig bouwen


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Floris_Reinders ,

  Er is iets mis gegaan met het interesseformulier voor de workshop. De aanmeldingen zijn niet bij ons doorgekomen. Als je op 27 november naar de (nieuwe!) aardbevingenworkshop wil komen, meld je dan nogmaals hier aan!

  Sorry voor het ongemak!

  Groetjes Pauline



 • Hey Pauline,
  We willen ons graag aanmelden voor de workshop, maar het lukt nog niet om ons in te schrijven. Het lijkt ons in ieder geval leuk om dan langs te komen.
  Zouden we misschien wat eerder langs kunnen komen om van de trilplaat gebruik te maken? Als dit mogelijk zou zijn zou dat heel fijn zijn. Alvast bedankt voor je tijd!

  Mvg Floris Reinders en Ivo Heitlager


 • PWS TU Delft Team

  Beste Ivo en @Floris_Reinders ,

  Jullie zijn aangemeld voor de workshop Aarbevingsbestendig Bouwen! Ik neem aan dat het dus niet nodig is om eerder al langs te komen?

  Groetjes Pauline



 • Hey Pauline,
  Fijn dat we zijn aangemeld! In de omschrijving van de workshop staat dat we een uur de tijd krijgen om een model te maken. Is het ook mogelijk om ons eigen model mee te nemen en zo ja, waar moeten we dan op letten?

  mvg Floris Reinders en Ivo Heitlager


 • PWS TU Delft Team

  Haa @Floris_Reinders en Ivo,

  Jullie krijgen inderdaad de tijd om zelf een model te maken. Natuurlijk kunnen jullie je eigen model meenemen, en vervolgens kijken of er genoeg tijd is om deze te testen op de aardbevingsplaat. Omdat de workshop nieuw is vind ik het moeilijk om te zeggen hoe lang het gaat duren en hoe veel tijd we over gaan hebben!

  De aardbevingsplaat heeft de volgende eigenschappen:

  • De maximale frequentie die de trilplaat heeft is 10 Hz.
  • De plaat trilt in x en in y richting en simuleert dus goed een echte aardbeving
  • Op de (redelijk grote) triltafel is een afbakening gemaakt waar het huisje precies in moet passen, anders gaat deze schuiven over de vloer. De afmetingen hiervan zijn: 150 x 200 x 210 mm.
  • Mochten jullie het huis willen testen op een fundering, hebben wij een bakje dat gevuld kan worden met zand of ander grondmateriaal. De buitenste afmetingen van dit bakje zijn (logischerwijs) 150 x 200 x 210, de dikte van het plastic is 10 mm. Dus wanneer je je huisje gefundeerd wil testen, zorg dat het grondoppervlak van het huisje binnen het bakje past.

  Zorg dat je je huisje niet te stevig bouwt!

  Tot maandag de 27e!

  Groetjes Pauline



 • Hey Pauline

  We hadden nog een vraagje: we zijn vergeten wat precies de magnitude en de beginfrequentie van de triltafel was, weet jij toevallig nog wat deze waren?


 • PWS TU Delft Team

  @Floris_Reinders Ha Floris,

  We zijn begonnen op 5 Hz, en hebben hem toen geleidelijk opgevoerd tot 10 Hz.

  Groetjes Pauline



 • ha pauline,

  En was er ook een magnitude, snelheid of een versnelling van de trilplaat die bekend was?


 • PWS TU Delft Team

  @Floris_Reinders Beste Floris,

  Om dat te weten hadden we de dit moeten meten met bepaalde apps op je telefoon. We hebben dus helaas geen snelheden o.i.d. van deze specifieke proef. Het experiment was ook vooral om het verschil te zien tussen verschillende soorten constructies. Willen jullie anders na de vakantie een keer langskomen om nieuwe metingen uit te voeren?

  Groetjes Pauline


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.