Onopgeloste problemen • Hallo,

  Wij zijn 2 vwo-leerlingen en wij hebben besloten ons pws over een wiskundig onderwerp te doen. Wij hebben ons oog laten vallen op nog onopgeloste (of complexe wel opgeloste) problemen in de wiskunde. We kunnen er natuurlijk niet één oplossen, maar we kunnen er wel één bestuderen; Hoe is geprobeerd het op te lossen (of hoe is het opgelost)? Onze vraag is: Is er iemand die ons kan adviseren welk probleem (of welke groep sterk samenhangende problemen) geschikt is voor de bestudering in ons pws? We realiseren ons dat we hiermee een brede, niet specifieke vraag stellen maar hopen dat er toch iemand is die ons verder op weg kan helpen. Alvast hartelijk dank!

  Groeten,
  Cesar en Jurre


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Jurre

  Tof onderwerp hoor. Zelf weet ik niet zo goed welk onopgelost wiskundig vraagstuk nou heel interessant is. Ik zal mijn wiskunde vrienden even peilen. Zelf heb ik alleen ervaring met het vermoeden van Collatz maar ik zou voor nu aanraden dat jullie door deze lijst heen kijken om te kijken of jullie een probleem zien die jullie meer trekt dan een andere.

  Ik hoop dat jullie zo al een beetje op weg worden geholpen.
  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.