Expertbegeleider meesterproef CLD V6 straling Wi-Fi • Beste student/studente,

  Wij zijn Nick Altena, Michael Beekhuizen en Dong Woo Kim van het Christelijk Lyceum Delft. Wij zitten in vwo6 technasium en zijn nu bezig met onze meesterproef.

  De opdrachtgever voor deze meesterproef is KPN. De opdracht is om te onderzoeken of straling van een Wi-Fi uitzendapparaat en mobiele zendmast schadelijk is voor de gezondheid van de mens.

  Voor expertbegeleider zoeken wij graag iemand die verstand heeft van verschillende soorten straling en ons kan helpen met het opstellen van een onderzoek.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,

  Nick Altena
  Michael Beekhuizen
  Dong Woo Kim

  CLD Delft
  Vwo 6 Technasium


 • PWS TU Delft admin

  Hey @michaelbeek10

  Excuses voor de late reactie! We hebben het wat druk met het team en wisten op het eerste gezicht niet gelijk hoe we met deze meesterproef om moesten gaan.

  Als jullie een expert zoeken op het gebied van straling kan Thom van het team je beter verder helpen maar bij het opstellen van het onderzoek wordt het wat lastiger. Voordat we kunnen kijken hoe we jullie het beste kunnen helpen is het dus misschien beter te kijken naar het onderzoek op zich, hebben jullie die vraagstelling vanuit KPN voor ons? Misschien dat we daaruit iets kunnen afleiden.

  Daarnaast klinkt het onderzoek eerder als een biologisch probleem dan een echt technisch onderzoek. Op de TU Delft weten we veel over straling en de verschillende soorten daarvan. Maar het klinkt alsof jullie onderzoek meer op een cel niveau wil gaan kijken naar hoe die reageren op straling, daarbij kan misschien een Universiteit Leiden of Erasmus je beter bij helpen.

  Ik hoop je op deze manier beter te hebben geholpen.
  Met vriendelijk groeten,
  Jip • Hallo @jip_rietveld,

  Bedankt voor uw reactie. Als bestand voegen wij hierbij ons projectplan toe, hierin staat alle informatie over dit project.

  Een expertbegeleider van de TU Delft is volgens ons voor dit project de beste optie, omdat wij, metingen gaan uitvoeren, graag de eigenschappen van de straling(elektromagnetische straling) willen weten. De opdrachtgever wilt ook graag een app hebben, die bijvoorbeeld kan berekenen aan hoeveel straling je bent blootgesteld.

  Als Thom onze expertbegeleider zou willen worden, zouden wij dit erg waarderen.

  Met vriendelijke groeten,

  Nick Altena
  Michael Beekhuizen
  Dong Woo Kim

  V6 Technasium Delft
  [0_1505991854376_Projectplan_KPN_v121.docx](Uploaden van 100%)
  Link projectplan: https://drive.google.com/open?id=0Byl7-RNiQU5eLWJrMm54YUI4Y0k


 • PWS TU Delft admin

  Hey @michaelbeek10

  Dat ziet er allemaal netjes uit hoor. Na het te hebben besproken in onze vergadering denken wij dat wij niet de expertise hebben om jullie goed te helpen met jullie meesterproef. Ik gok dat jullie onderzoek naar de negatieve effecten van wifi straling dusdanig biologisch en precies op cel-niveau moet zijn dat een andere universiteit je beter helpt. Ik denk bijvoorbeeld aan de Universiteit Wageningen of aan de Universiteit Leiden.

  Wel erkennen we dat wat hulp omtrent de eigenschappen van verschillende soorten straling handig is, maar daarover kun je natuurlijk altijd hier op het forum vragen over stellen. Maar wij denken dat als wij jullie op die manier helpen, je al gebruik heb gemaakt van alles wat de TU Delft je te bieden heeft voor je meesterproef. En dat de andere universiteiten je daarna verder kunnen helpen met de biologische gevolgen van zulke straling tot op cel-niveau.

  Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd. Je kan natuurlijk altijd vragen stellen op het forum.
  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.