Meerlingen • Beste allemaal,

  Ik houd mijn profielwerkstuk over het bestaan van een telepathische connectie tussen eeneiige tweelingen. Voor dit werkstuk moet ik zelf ook een onderzoek uitvoeren, dit wilde ik graag doen in de vorm van een enquête waarbij ik vragen stel aan eeneiige tweelingen of aan de ouders hiervan.
  Nu zou ik jullie willen vragen of jullie ideeën hebben voor vragen die ik eventueel zou kunnen stellen, want hier kom ik helaas zelf niet achter.
  Andere tips zijn uiteraard ook altijd welkom.
  Hoofdvraag: Hebben eeneiige tweelingen een telepathische connectie of is dit een fabel?
  Deelvragen:

  1. Wat is een eeneiige tweeling?
  2. Wat is telepathie?
  3. Wat is het verschil tussen gewone broers en zussen en eeneiige tweelingen?
  4. Voelen tweelingen elkaars gevoelens aan?
  5. Voelen tweelingen elkaars fysieke pijn?

  Deelvraag 4 en 5 heb ik nog niet beantwoord, hier kan ik ook geen bronnen over vinden. Daarom wil de enquête dus graag gebruiken om hier een antwoord op te vinden.

  Groetjes,
  Debbie


 • PWS TU Delft admin

  Beste Scholier,

  Ik ben de aankomende dagen afwezig. Ik zal begin volgende week een antwoord op je vraag hebben.

  Alvast bedankt voor het begrip.
  Groetjes,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  @debbievabswoude
  Beste Debbie,

  Het is wel een lastig onderwerp omdat het moeilijk wetenschappelijk aan te tonen is. Dit zou misschien kunnen met een hersenscan en kijken of er speciale delen van de hersenen actief zijn bij de ene als er iets gebeurt met de ander. Heb je misschien hier wat over kunnen vinden? Je kunt altijd proberen wetenschappelijke artikelen hierover te vinden op Google Scholar. Deze zoekmachine van Google zoekt alleen maar tussen wetenschappelijke artikelen.

  Voor de vragen:
  Geloven ze in telepatie?
  Hoe zouden zij het verklaren?
  Is het wel eens voor gekomen?
  Het is moeilijk om hier een grote enquete van te maken. Het is eigenlijk vragen naar hun mening, want er is moeilijk vast te leggen of het daadwerkelijk zo gebeurt.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.