Chemische samenstelling traanvocht • Beste lezer,
  Luna en ik, willen een PWS-onderzoek gaan doen naar de samenstelling van tranen. Onze onderzoeksvraag luidt als volgt: Wat is het verschil in chemische samenstelling van traanvocht dat vrijkomt onder verschillende omstandigheden bij mannen en vrouwen.
  Wij willen een onderzoek doen aan verschillende soorten tranen (basis, reflex en emotie). Dit zouden bij een grote groep proefpersonen willen doen bestaande uit mannen en vrouwen. We willen het verschil qua structuur en stoffen onderzoeken bij de drie verschillende tranen. Kan iemand ons vertellen of dit haalbaar is. Kunnen wij dit zelf onderzoeken door traanvocht af te nemen? En zo ja, hoe moeten we dit doen? Ook zijn tips altijd welkom!

  Wij hopen dat u ons kan helpen! Alvast bedankt,

  Groeten,
  Iris en Luna


 • PWS TU Delft admin

  Beste Scholier,

  Ik ben de aankomende dagen afwezig. Ik zal begin volgende week een antwoord op je vraag hebben.

  Alvast bedankt voor het begrip.
  Groetjes,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  Beste Iris en Luna,

  Ik denk dat het moeilijkste aan jullie proef zal zijn hoe je de verschillende bestandsdelen gaat aantonen en om ervoor te zorgen dat jullie uberhaupt genoeg traanvocht hebben om hiermee aan de slag te kunnen gaan.
  Misschien is het dus eerst handig om te achterhalen wat er in tranen kan zitten. Om hierna te bepalen of het voor jullie haalbaar is om deze aan te tonen.
  In dit wetenschappelijke artikel kunnen jullie wellicht wat vinden. Zij geven zelf het volgende aan: "Human tears are an extremely complex mixture of lipids, carbohydrates, proteins, peptides, salts, and other low-and high-molecular-weight compounds." Van artikel twee en drie kunnen jullie alleen de samenvatting lezen. Hopelijk helpt dit jullie een beetje.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.