Algen in zeewater • Hallo,

  Ons PWS gaat over het kweken van algen, specifiek gericht op Spirulina. Spirulina groeit in warm zeewater (gemiddeld 35 graden). Wij hadden dit detail pas gevonden tijdens ons onderzoek maar besloten toch een proef door te zetten met Nederkands zeewater. Wij hebben dit zeewater onder een warmte lamp gehouden voor 24 uur waardoor de bacteriën en potentiële algen zullen groeien. Dit water hebben wij vervolgens gefilterd en het residu onder de microscoop genomen. Omdat wij eigenlijk te weinig kennis hebben over wat er in zeewater groeit luidt onze vraag: wat is zichtbaar op de vijf afbeeldingen in onderstaande link? Heeft u bronnen waarmee we kunnen vergelijken?

  https://docs.google.com/document/d/1ArQkDmeeMlvcHtdAraUzfOrY4YSaQwbn2k_0g_9eUS4/edit

  Met vriendelijke groeten,
  Imuee en Sannah


 • PWS TU Delft admin

  Beste Scholier,

  Ik ben de aankomende dagen afwezig. Ik zal begin volgende week een antwoord op je vraag hebben.

  Alvast bedankt voor het begrip.
  Groetjes,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  @Sannah-Imuee
  Het is moeilijk te bepalen wat er op de foto's te zien is, omdat ik hier niet in gespecialiseerd ben. Wat je zou kunnen doen is ook Spirulina bekijken onder de microscoop en dat vergelijken met het residu dat jullie hebben. Je zou ook voor de optie kunnen gaan om alles langer te laten groeien en uiteindelijk kijken of je met het blote oog de ontwikkeling kunt zien.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.