Het zinken van de Titanic • Beste studenten,

  Dit jaar zitten wij in het laatste jaar van het vwo, wat inhoudt dat ook wij nu een profielwerkstuk moeten gaan maken. Wij houden het over de verhouding tussen het zinken van de Titanic en het verhaal in de film: brak het schip in tweeën, zo ja, welke factoren hebben hier toe geleid? Zo nee, waarom is het schip niet gebroken? Daarnaast willen we onderzoeken met welke hoek het schip ten opzichte van het wateroppervlak ten onder ging. Wij vroegen ons af of wij hier een experiment mee zouden kunnen doen. Hebben jullie misschien een idee?

  Met vriendelijke groet,

  Thomas Shehata en Sacha Oonincx


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Sascha ,

  Wat een origineel onderwerp! Hebben jullie al onderzoek gedaan? Is de titanic echt gebroken of niet? Hebben jullie al nagedacht over een proefje? Ik kan tot nu toe alleen bedenken om een schaalmodel te maken en die op dezelfde manier te laten zinken als de titanic.

  Groetjes,
  Midas • Beste @Midas-Becker ,

  Wij zijn net begonnen met ons pws en willen gaan beginnen met ons onderzoek. Uit een aantal documentaires blijkt dat het schip is gebroken. Wij zaten zelf te denken of we iets zouden kunnen doen met een simulatie of inderdaad met een schaalmodel zouden kunnen werken. Zelf weten wij alleen niet zo goed hoe we zo'n schaalmodel moeten maken, omdat het niet over een standaard bootje gaat. Hebben jullie misschien ideeën hoe we dit zouden kunnen maken?

  Met vriendelijke groet,

  Sacha


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Sacha ,

  Ik kwam dit trouwens nog tegen: http://www.imdb.com/title/tt2132504/. James Cameron heeft een documentaire gemaakt waar hij met wetenschappers gaat benaderen hoe de titanic ramp nou echt is gebeurd. Zeker kijken!

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.