PWS over aardappelkanon • Hoi!

  Wij willen met ons profielwerkstuk een aardappelkanon(op luchtdruk) bouwen en deze optimaliseren mbv modeleren en de praktijik. We zitten echter een beetje te klooien met onze onderzoeksvraag, we komen maar niet tot een écht goede onderzoeksvraag. We hadden eerst; 'Wat is de optimale constructie van een aardappelkanon om zo ver mogelijk te schieten?' Alleen kwamen wij dan tot de conclusie dat we het best een oneindig grote luchtdrukkamer moeten bouwen en dat gaat natuurlijk niet. We hebben nu: 'Wat is de optimale constructie van een aardappelkanon om een doel op afstand x zo goed mogelijk te raken?' Wat denken jullie van die onderzoeksvraag?

  Dank voor jullie antwoord,

  Hartelijke groet,

  Jeroen Langenkamp en Hidde van den Berg • Met afstand x bedoelen we een nader te bepalen constante.

  Hartelijke groet,

  Jeroen Langenkamp en Hidde van den Berg


 • PWS TU Delft Team

  Hee Hidde en Jeroen,

  Excuses voor de late reactie, we waren gesloten in de vakantie. Het maken van een aardappelkanon is super vet! Echter is het bouwen daarvan niet echt een onderzoek PWS maar meer een ontwerp PWS. Ik zou jullie graag verwijzen naar ons stappenplan: http://pwstudelft.nl/stappenplan/#ontwerpen. Een onderzoek zou ook nog wel kunnen maar bedenk dan vooral hoe je dit wilt gaan testen.

  groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.