PWS Natuurkunde • Hoi studenten van TU Delft,

  Voor school mag ik alvast beginnen met het maken van mijn profielwerstuk (zit nu in 5VWO, volgend jaar 6VWO). Ik wil mijn profielwerkstuk graag houden over quantummechanica (deeltjes/golven-dualiteit). Natuurlijk kan ik hier proefjes over doen zoals de dubbele spleet experiment. Maar wat is de verhouding theorie/onderzoek in mijn profielwerstuk? Ik wil het liefst zo veel mogelijk theorie, om alles uit te leggen. En om af te sluiten dan mijn onderzoek etc.
  Groeten.


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Arluki,

  Quantum is erg interessant, cool dat je het daar over wilt doen. De verhouding ligt helemaal bij jezelf, en misschien een beetje bij de begeleider van je school. Als je bij je docent aankaart dat je vooral theoretisch onderzoek wilt doen, dan zal hij dat denk ik wel goedkeuren. Wellicht eist je docent niet eens een proef, maar een proef doen is natuurlijk wel leuk!
  Ik raad je aan om een gesprek te voeren met je begeleidende docent, waarin je duidelijk laat weten hoe jij wilt dat je onderzoek gaat doen!

  Groetjes,

  Thom • Dit klinkt misschien heel arrogant, maar zo bedoel ik het niet. Ik heb me heel erg verdiept in kwantummechanica, omdat ik het zeer interessant vind. Ik wil dus in mijn profielwerkstuk alles eruit halen wat ik heb. Ik snap de differentiaalvergelijkingen, integralen en vectoren... Dit wil ik natuurlijk wel toevoegen in mijn profielwerkstuk ,maar komt het voor mijn docent dan niet over alsof ik alles van een boek copypaste omdat dit niet het niveau is voor een vwo-leerling?
  Groeten.


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Arluki,

  Thom is deze week op vakantie dus ik zal even voor hem antwoorden.

  Je klinkt niet arrogant hoor, wat leuk dat je dit onderwerp zo ontzettend interessant vind. Ik denk dat als je je PWS nog wel leesbaar houdt voor de gemiddelde lezer en ook goed je bronvermelding doet dat het helemaal goed komt. Natuurlijk heb je niet zelf al deze dingen ontdekt over de kwantummechanica dus laat vooral aan je docenten zien waar je deze informatie vandaan heb gehaald. Als je goed de bronvermelding uitwerkt kunnen je docenten duidelijk terug vinden waar je je informatie vandaan hebt, hoe je die hebt gecombineerd en hoe je dat in je eigen woorden hebt gezet. Op die manier is het al echt jouw PWS.

  Ik hoop dat dit je verder helpt, en anders is Thom 22 Augustus terug om je verder te helpen.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.