PWS Tijdreizen • Beste studenten!

  Ik en een vriend doen nu een pws die te maken heeft met tijdreizen, het is nu alleen zo dat we een goede hoofdvraag moeten bedenken hiervoor. We willen graag een hoofdvraag hebben die zo breed mogelijk is, maar toch niet al te cliché is. We hebben reeds deelvragen, namelijk:

  • Wat zijn de verschillende theorieën van tijdreizen in de populaire cultuur?
  • Wat zijn de gevolgen van het feit dat tijd relatief is?
  • Welke bestaande theorieën met betrekking tot tijdreizen zijn theoretisch mogelijk?
  • Wat zijn de gevolgen van tijdreizen?

  Zouden jullie ons kunnen helpen? We zitten nu in VWO 5, dus het niveau moet niet al te hoog zijn!

  Met vriendelijke groeten, Danilka


 • PWS TU Delft Team

  Beste @daledan,

  Het is een lastig onderwerp om onderzoek over te doen. Ik zie dat jullie wel al deelvragen hebben, maar je deelvragen zijn eigenlijk de vragen waarmee je uiteindelijk informatie verzamelt om je hoofdvraag te beantwoorden. Eigenlijk moet je eerst tot een hoofdvraag komen, voordat je je bezig houdt met de deelvragen.
  Om tot een goede hoofdvraag te komen, raad ik je aan om je eerst in te lezen in je onderwerp. Als je wat meer weet over je onderwerp, dan moet je voor jezelf nagaan wat je eigenlijk nog meer zou willen/kunnen onderzoeken aan dit onderwerp. En daaruit zou je dan een hoofdvraag kunnen opstellen.
  Wat voor artikels etc. hebben jullie nu al gelezen? Want bij tijdreizen kom je snel terecht in de zogenaamde "pseudowetenschap". Dus ik raad je ook aan om alles wat je leest heel erg kritisch te evalueren!
  Ik hoop dat ik jullie ietwat op weg heb geholpen, en ik hoor graag van jullie als jullie meer vragen hebben.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.