Invloed van voedingsstoffen op het concentratievermogen, prestatievermogen en kortetermijngeheugen • Hallo,

  Wij hebben een vraag. Ons onderwerp van ons pws is of voedingsstoffen invloed hebben op het concentratievermogen, prestatievermogen en kortetermijngeheugen. Wij wilden dit met verschillende testjes onderzoeken. Wij hebben al een paar testjes gevonden, maar konden niks vinden over het testen van concentratievermogen. Heeft u misschien een idee wat voor testjes wij kunnen doen om het concentratievermogen te testen?

  Groetjes Jennifer en Renske


 • PWS TU Delft admin

  @renskevanwijk
  Beste Jennifer en Renske,

  Het is belangrijk om een begrip eerst te definiëren als je er een onderzoek aan wil binden. Met je test kun je dan deze definitie testen.
  Het concentratievermogen zou ik definiëren als de periode dat iemand zich oplettend kan focussen op een taak en naderhand de details kan vertellen. In dit geval zou je voor een periode een testgroep iets laten kijken waar ze later de details moeten opschrijven. Tegelijk kun je bijvoorbeeld een afleiding verzorgen en daar ook naderhand de details van vragen. Dan kun je ook zien hoe afgeleid ze zijn geweest van hun "hoofdtaak".

  Ik hoop dat ik jullie hiermee een beetje heb kunnen helpen. Als jullie nog vragen hebben hoor ik die graag.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.