De shisha pen • Beste student(e),
  De tijd van de profielwerkstukken is weer aangekomen! Wij, drie leerlingen uit HAVO 4, zijn al begonnen met het verzinnen van een onderwerp.
  Wij wilden graag iets met scheikunde, biologie en maatschappijleer. Na lang nadenken kwamen wij op het onderwerp 'De shisha pen'. Wij willen graag een combinatie maken met de shisha pen in en om de mens.
  Ons leek dit een zeer leuk onderwerp, alleen is nu de vraag wat we precies kunnen onderzoeken.
  Wij hadden iets van: In hoeverre heeft de shisha pen effect op de mens en de maatschappij (en hoe kunnen wij dit oplossen)?
  Dit is natuurlijk een lastig onderwerp en zelfs de wetenschap is hier nog veel over aan het onderzoeken. Wij zijn 'bang' dat we te veel gaan onderzoeken dat niet nodig is of het onderzoek juist te groot maakt.
  Onze vraag aan jullie is hierbij of jullie wat tips en mogelijk wat ideeën hebben over dit onderwerp en of wij hier over een practicum kunnen maken.
  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft admin

  Hoi hoi!

  Als informatica student reageer ik hier even omdat Sanne het druk heeft. Ik denk dat ik je alsnog kan helpen.

  De "shisha-pen" als onderwerp is heel groot. Zeker als je hem met betrekking tot die 3 vakken wil gaan onderzoeken. Ik stel voor om even te gaan zitten met zijn drietjes en te kijken wat jullie er nou zo interessant aan vinden. Denk bijvoorbeeld aan hoe werkt een shisha-pen, kunnen jullie er zelf eentje maken, zouden jullie zelf die vloeistof kunnen maken of misschien kijken naar hoe het in de maatschappij ligt, een enquête maken daarover klinkt ook al als een goed onderwerp.

  Zoals je ziet zijn er veel onderwerpen die naar een pws kunnen leiden. Ik hoop dat ik jullie een beetje verder heb kunnen helpen.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.