Zonnepanelen-veld boven de wolken • Geachte lezer,

  Voor mijn profielwerkstuk wil ik me gaan focussen op de mogelijkheid om zonnepanelen boven het wolkendek te brengen. Op deze manier wil ik het rendement (door middel van een groter aantal zonuren) vergroten. Nu is mijn vraag aan jullie of dit idee in jullie ogen haalbaar is en of het de moeite waard is om er een profielwerkstuk over te maken? Het plan is om de zonnepanelen met behulp van het principe van een gyrocopter op de juiste hoogte te houden. Denken jullie dat dit zal lukken en is er misschien een mogelijkheid dat we een aantal proefjes met jullie hulp kunnen uitvoeren met betrekking tot dit principe?

  Met vriendelijk groet,
  Dennis Dielen


 • PWS TU Delft admin

  Hey Dennis!

  Je hebt een lastig onderwerp uitgekozen hoor. Ik denk dat de haalbaarheid ervan best makkelijk te onderzoeken is. Het volgend rekensommetje zal niet lastig te vinden zijn. Hoeveel kan een gyrocopter tillen en hoeveel energie heeft die daarvoor nodig. Gevolgd met hoe zwaar zijn zonnepanelen en hoeveel energie kunnen die opwekken. Als het tweede meer is dan het eerste kan het dus!

  Ik zou zelf niet meer dan een uurtje hieraan kwijt proberen te zijn, er komen natuurlijk andere dingen bij kijken, hoe hoog kan een gyrocopter uberhaupt vliegen, waar sla je de energie op etc. Mjin gok is dat de berekening niet heel goed uitkomt, zonnepanelen zijn nou eenmaal niet zo heel sterk.

  Ik zou dan aanraden om misschien op zoek te gaan naar een ander onderwerp, als die eerste berekening heel slecht uitkomt (dat zonnepanelen bijvoorbeeld 50keer lichter zouden moeten zijn) zit je namelijk alleen achter de feiten aan te lopen. Als je dan nog wel echt bij dit onderwerp wil blijven kan je dat wel doen, maar dan wordt het allemaal heel theoretisch. Dan kun je onderzoeken, stel je voor dat die niet altijd boven de wolken hoeft te zijn maar alleen op dagen waar er wolken zijn, of hij vliegt met de zon mee etc.

  Als je dat leuk vind zou ik dat vooral doen, maar begin in ieder geval met die eerste som en bedenk dan zelf hoeveel tijd je erin wil steken om het te onderzoeken.

  Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen, schroom niet om vervolg vragen te stellen!
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.