PWS beste constructie brug • Wij doen ons pws over bruggen. Onze hoofdvraag is wat de beste constructie is om een brug mee te bouwen. Hierbij hadden wij (voorlopig) de volgende deelvragen bedacht: wat voor krachten zijn van belang in een brug? Wat is de beste vorm voor de constructie? Wat is het goedkoopste materiaal om dit mee te bereiken? Wat is het makkelijkst te gebruiken materiaal (voor de snelste bouw)? Hoe kunnen wij resonantie tegen gaan?
  Wij zouden graag van jullie hulp krijgen bij het uitwerken van enkele deelvragen, en we zouden graag bij jullie de bruggen willen testen, en eventueel bij jullie onze testmodellen willen maken. Wij zouden deze proeven waarschijnlijk met hout, staal en beton willen uitvoeren.


 • PWS TU Delft Team

  Hallo!

  Leuk dat jullie bruggen als onderwerp hebben gekozen! De hoofdvraag ''Wat de beste constructie is om een brug mee te bouwen?'' is lastig te beantwoorden. De vorm, constructie en het materiaal van een brug is afhankelijk van de plek waar de brug wordt gebouwd. Er is niet één soort constructie die altijd de beste is, dit is plaats-, tijd- en budgetafhankelijk. Probeer je hoofdvraag dus af te bakenen! Kijk anders even bij ons stappenplan om tot een goede hoofdvraag te komen. Kijk ook even rond op het forum bij het onderwerp Gebouwen en Bruggen, dan kom je bijvoorbeeld eerdere vragen tegen waar je veel info uit kan halen!

  Ik ben benieuwd:)

  Groetjes Pauline


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.