revalidatie of sportblessures. • Hallo,
  Voor mijn profielwerkstuk moeten we al snel een onderwerp vinden. Dit lukt ons niet echt. We hebben al wel een paar onderwerpen, maar we weten er niet echt een goede hoofdvraag bij. Wij dachten namelijk aan iets met revalidatie of sportblessures. Daarbij kunnen we dan misschien iets doen met het ontwerpen van een hulpmiddel. Het is alleen erg lastig om te bedenken bij welke ziekte of blessure we dit dan willen doen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het vinden van een geschikt onderwerp.

  Groetjes,
  Manja


 • PWS TU Delft admin

  @manja17
  Beste Manja,

  Het is natuurlijk moeilijk om van zo iets breed een onderzoek te bedenken. Het belangrijkste is om te kijken naar iets wat je echt interesseert. Ga eerst even na welke "grote groepen" je hebt binnen deze onderwerpen. Revalidatie is een groot onderwerp die je wellicht kunt splitsen in: door sporten/overbelasten of door ongelukken (auto).

  Als je dan bijvoorbeeld kies voor sportrevalidatie/blessures dan kun je kijken hoe je dit weer kunt onderverdelen. Je kunt het aan de ene kant kijken naar 1 blessure en dan bij welke sporten dit voorkomt. Je zou ook een sport kunnen nemen en hierbij alle mogelijke blessures behandelen die hier voorkomen.

  Je kunt je ook gaan focussen op een lichaamdeel, bijvoorbeeld de benen. Hier kun je dan kijken naar blessures, de gevolgen van overgewicht op je beenspieren of knie en ook de gevolgen van zitten.

  Het handigste is misschien een beetje simpel, maar probeer eens een woordenweb te maken met grote aspecten. Daarna kun je dus een van deze aspecten kiezen om te behandelen in je PWS.

  Ik hoop dat je hiermee vooruit kunt. Als er nog vragen of problemen zijn hoor ik die graag.
  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.