Temperatuurmeting lage temperatuur • Ik ben voor mijn pws (en meesterproef) samen met een vriendin bezig met supergeleiding. We willen hier graag experimenten voor doen. Aangezien we uit Meppel komen willen we dit het liefst gewoon op school doen. We kunnen (via school) al aan vloeibaar stikstof komen,. We hebben voor ons experiment alleen ook een temperatuurssensor nodig? Wat voor sensor kunnen we hier het best voor gebruiken? En waar zou je zo'n sensor kunnen kopen/ lenen? Het mag natuurlijk niet te duur worden ;-)


 • PWS TU Delft Team

  Beste Irene,

  Aangezien jullie werken met stikstof, neem ik aan dat jullie werken met "hoge" temperatuur supergeleiders. Als het goed is, moet het lukken met een thermokoppel.
  Klik hier voor een uitleg voor temperatuur metingen, aan de hand van het wegvallen van het Meissner-effect kan je de kritieke temperatuur meten. Ik denk dat je het best een thermokoppel online kan bestellen.
  Misschien is het handig om aan je docent te vragen of zij/hij ervaring heeft met thermokoppels.
  Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.