Simulatie wegcapaciteit • Beste mensen van de TU,

  Net zoals Tom Teeuwen een jaar geleden zou ik graag gebruik maken van jullie software, echter kan ik me de naam goed herinneren. Proefje wegsimulatie

  Mijn profielwerkstuk gaat gedeeltelijk over verkeerskunde (hoofdvraag: What are the effects of upgrading the N50 expressway to motorway standards?)

  Een deel hiervan is het bekijken of een 2+1 weg met haar vele ritsmomenten meerdere, één, of nul flessenhalsen heeft. Mijn hypothese is hierbij dat er slects één flessenhals ontstaat, namelijk bij het eerste ritsmoment, en dat die flessenhals als een dosering fungeert die de verkeersdichtheid beperkt tot een niveau waar het tweede ritsmoment niet genoeg verkeer ziet om een flessenhals te vormen.

  Op de open dag van de TU heb ik kennis gemaakt met het programma'tje FOSIM, Freeway Operations SIMulator. Dit programma lijkt me uitermate geschikt om mijn hypothese te testen.

  Zou ik met dit onderzoek naar Delft mogen komen om gebruik te maken van dit programma?

  Alvast bedankt voor het antwoord,
  Jesse Koops


 • PWS TU Delft admin

  Beste Jesse,

  Excuses voor de late reactie, door de tentamens zijn wij in Delft ook druk met de studie.

  Goed dat je weet welk programma het inderdaad was! Heb je al gekeken of je zelf ook toegang tot het programma zou kunnen krijgen? Ik denk dat we wel iets kunnen regelen dat we hier een middag samen gaan zitten maar ik kan me voorstellen dat het langer kan duren om alle verschillende aspecten van je hypothese te kunnen testen. In dat geval is het misschien handiger om zelf toegang te krijgen tot de software.

  Op de pagina van FOSIM over het aanschaffen van de software zie ik staan dat medewerkers van onderwijsinstellingen gratis toegang tot de software kunnen krijgen. Misschien kun je samen met een docent contact opnemen om te kijken of jullie toegang kunnen krijgen?

  Ik hoor graag hoe je hier over denkt, dan kunnen we zorgen dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt!

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.