Yagi Antenne bouwen • Ik houd mijn profielwerkstuk over antennes. Hierbij wil ik zelf ook een antenne bouwen, de Yagi antenne. Alleen kom ik er echt niet uit. Ik weet grotendeels al hoe die antenne werkt, maar ik weet niet hoe ik berekeningen hierbij moet gaan maken. Een Yagi antenne bestaat uit allerlei buizen die met een bepaalde afstand van elkaar verwijderd zijn. Geen idee hoe groot die afstand daartussen moet zijn en uit hoeveel elementen (buizen) de antenne moet bestaan. Bovendien heb ik gehoord dat er ook impedantie bij komt kijken, maar met dat begrip ben ik vrijwel onbekend. Ik heb begrepen dat het iets te maken heeft met complexe getallen en vectoren. Hiermee ben ik wel bekend. Ik wil dat mijn antenne een frequentie heeft van 400 MHz en dat hij data ontvangt binnen een hoek van 40 graden. Wie kan mij op weg helpen?
  Bij voorbaat dank,
  Fibonacci :satellite_orbital:


 • PWS TU Delft admin

  Beste @Fibonacci,

  Waarom wil je precies dat de antenne een frequentie gebruikt van 400 MHz en dat hij data ontvangt onder een hoek van 40 graden? Voor welke specifieke toepassing zou je hem graag willen gebruiken? Ik heb hier een link gevonden naar een omschrijving van hoe je goedkoop een Yagi antenne zou kunnen bouwen. Heb je hier wat aan?

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.