Jam jar pulse jet brandstoffen pws • Ik doe dit jaar mijn profiel werkstuk over een jam jar pulse jet met deel onderwerpen zoals ideale gat grootte en brandstof deze pulse het zal ik vervolgens op een zelf gemaakte speelgoed auto plaatsen om deze aan te drijven.

  de brandstoffen die ik gebruik zijn:
  methanol
  ethanol
  propaan-2-ol
  aceton

  ik heb me al verdiept in het vlampunt en bindingen die deze beinvloeden ik zit alleen nog met de vraag welke brandstof dan ook het brandbaarst is en welke het langst zal branden en of de brandstof snel of langzaam zal branden misschien heeft een van jullie informatie voor mij.

  of eventueel een student die mijn theoretisch onderzoek kritisch wil bespreken.

  bij voorbaat dank

  even een link naar de jam jar pulse jet:
  https://youtu.be/bTOU-2aSmHE


 • PWS TU Delft admin

  @Tiemen
  Beste Tiemen,

  Het vlampunt heb je al gevonden. De brandbaarste stof is eigenlijk de stof die het makkelijkst in de brand zal vliegen, (het laagste vlampunt). Het is denk ik ook handig om te kijken naar de energie dichtheid van de stoffen. Hierop wordt meestal een brandstof gekozen. Hoe kun je uit zo min mogelijk stof het meeste energie halen. Dit scheelt namelijk in gewicht voor je eindproduct.
  Dan voor of een brandstof snel of sloom brand. Dit is een onderdeel waar je al een praktisch onderzoek zou kunnen doen. Door de stoffen aan te steken kun je de snelheid per hoeveelheid brandstof berekenen.

  Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.