Hyperloop • Geachte heer, mevrouw,

  Wij zijn Amrish en Javier. Wij zijn 2 middelbare studenten van de openbare scholengemeenschap de Rietlanden te Lelystad. Op deze school zitten wij in 6 atheneum, allebei met een natuurprofiel met natuurkunde, scheikunde en biologie. Wij kwamen op het idee om voor ons profielwerkstuk (PWS) ons te verdiepen in het onderwerp ''reizen in vacuüm".

  Wij zijn bezig een model te bouwen, (we hebben op onze school de beschikking over een vacuümpomp), om de voordelen van reizen in vacuüm te bestuderen. We willen hierin graag aantonen, dat het reizen door vacuüm enorm veel voordelen qua snelheid en energie-efficiëntie heeft. Wij willen in ons PWS met name gaan berekenen hoe energie-efficiënt onze hyperloop is. Voor ons onderzoek lijkt het ons leuk om een dag bij u onze proeven uit te voeren. Wij vroegen ons ook af of u ons zou kunnen begeleiden c.q. adviseren bij onze proeven. Wij hebben bovendien ook een paar ideeën en vroegen ons af of deze haalbaar zouden zijn in een echte hyperloop. Deze ideeën zouden wij graag aan u willen voorleggen en uw commentaar in de vorm van een interview terug laten komen in ons PWS.

  Wij hopen natuurlijk een dag mee te kunnen lopen en hopen dat u in de gelegenheid bent ons verder te helpen met ons PWS.

  Met vriendelijke groeten,

  Amrish en Javier • Hee Amrish en Javier,

  Ik ben Midas Becker. Ik ben vierdejaars werktuigbouwkunde student. Ik kan jullie vast wel een beetje helpen met jullie hyperloop vraag!

  Ik ben geen hyperloop expert. Echter kan ik wel een goede inschatting maken of jullie proeven haalbaar zijn. Ik ben heel benieuwd naar jullie proeven. Ik kan jullie helpen als jullie een gedetailleerde proefopstelling naar mij sturen (verslag van de proefopstelling inclusief tekening). Verder wil ik dan ook graag een uitleg waar jullie mij exact voor nodig hebben zodat ik me kan voorbereiden.

  Als ik jullie was zou ik het hyperloop dreamteam in Delft interviewen en niet mij. Zij kunnen veel meer vertellen over hun hyperloop.

  met vriendelijke groet,
  Midas Becker • Beste Midas,

  Wij hebben in ons PWS twee proeven, waarmee we willen aantonen dat reizen door vacuüm energie-efficiënter is. We gaan in onze eerste proef kijken welke afstand een object met bekende hoeveelheid energie kan afleggen in "normale" omstandigheden. We gebruiken dezelfde hoeveelheid energie bij ons Hyperloop model en vergelijken deze afstanden met elkaar(proef twee). We zouden graag jouw commentaar hierover hebben. Naar welk emailadres zouden wij onze tekeningen kunnen sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Amrish en Javier • Hee Amrish en Javier,

  Dat klinkt als een leuk practicum! Ik ben heel benieuwd naar de tekeningen.
  Jullie kunnen deze ook via dit forum sturen. Dat houdt het tenminste overzichtelijk.

  groetjes,
  Midas • Beste Midas,

  Onze excuses voor de late reactie. We zijn op dit moment bezig met ons literatuuronderzoek, maar wij wilden volgende week beginnen met de constructie van ons model. Wij kunnen niet bij dit bericht onze foto's sturen, omdat de bestandsgrootte te groot is. Zou jij ons zo snel mogelijk een mailtje kunnen sturen, zodat wij de foto's naar jou toe kunnen sturen. Mijn mail-adres is: J.PerezyPerez@rietlanden.nl. Wij zouden graag jouw commentaar hierover ontvangen, zodat wij misschien nog enkele aanpassingen in onze constructie kunnen aanbrengen.

  Wij hebben ook al contact opgezocht met de mensen van Delft Hyperloop. Helaas waren zij niet in staat om ons verder te helpen. Wij zouden daarom graag een interview met jou willen. Wij willen hier onze ideeën over onze "ideale" Hyperloop willen toelichten en jouw commentaar daarop willen horen.

  Met vriendelijke groet,

  Javier & Amrish • Beste Javier,

  Vervelend dat het dreamteam jullie niet verder wilt helpen. Ik ben namelijk geen hyperloop expert. Een interview met mij is dus niet erg waardevol.

  Mijn maildres is midasbecker@gmail.com. Jullie kunnen de foto's naar mij sturen en ik zal reageren op dit forum.

  met vriendelijke groet,
  Midas Becker • Hee Javier,

  Ik heb je tekeningen gezien. Het ziet er als een slimme constructie uit! Ik ben heel benieuwd hoe het er uit komt te zien. Ik zou wel echt zo snel mogelijk beginnen met bouwen. Dit soort dingen duren altijd langer dan je denkt en je zult hem waarschijnlijk vaak moeten verbeteren.

  Jullie zijn welkom op 19 januari tussen 14:00 en 17:00 op de PWS middag om het interview af te nemen. Meld je daar nog wel even voor aan via de site!

  groetjes,
  MIdas • Beste Midas,

  Dankjewel voor je snelle reactie. Wij zijn helaas niet in de gelegenheid om 19 januari naar delft te komen ivm. onze toetsweek. Wij zouden graag de eerst volgende mogelijkheid willen aangrijpen om met jou het interview af te nemen. Wanneer ben jij in de gelegenheid om weer bij een PWS-middag aanwezig te zijn?

  Met vriendelijke groet,

  Amrish en Javier • Op donderdag 12 Januari ben ik ook vanaf 13:00 beschikbaar op het science center. • Beste Midas,

  Dankjewel voor jouw snelle reactie. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad. Wij zijn allebei in de gelegenheid om 12 januari naar Delft te komen voor een interview. Staat deze afspraak los van de PWS-middag, want ik kon namelijk geen PWS-middag vinden op 12 januari.

  Met vriendelijke groet,

  Amrish en Javier • Tot dan! • Denken jullie er aan om morgen om 13:00 naar het science center te komen? Als jullie er zijn kunnen jullie mij bellen zodat je weet waar ik zit: 0615629939. • Beste Midas,

  Wij zullen er morgen zijn. Tot dan!

  Met vriendelijke groet,

  Amrish en Javier • Tot morgen!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.